itulau_ulu_gb

tala fou

Na fa'aitiitia le fa'aulufale mai a Saina, fa'ateleina oloa fa'atau atu

O le fa'atauina atu e Saina o le polypropylene (PP) e na'o le 424,746 tone i le 2020, e mautinoa lava e le o se fa'alavelave i le au fa'atau oloa tetele i Asia ma Sasa'e Tutotonu.Ae pei ona faʻaalia e le siata o loʻo i lalo, i le 2021, na ulufale ai Saina i le tulaga o le au faʻatau oloa sili, ma o ana oloa auina atu i fafo na siʻitia i le 1.4 miliona tone.

E oʻo mai i le 2020, o oloa faʻatau atu a Saina sa naʻo le tutusa ma Iapani ma Initia.Ae i le 2021, na faʻatau atu e Saina le sili atu nai lo le United Arab Emirates, lea e iai sona avanoa i mea mataʻutia.

E leai se tasi e tatau ona ofo, aua ua manino le ala talu mai le 2014 faʻafetai i se suiga tele i faiga faʻavae.O le tausaga lena na ia faia ai se faaiuga e siitia lona tulaga atoatoa i vailaau ma polymers.

O le popole ona o le suiga o le taulaiga o tupe teufaafaigaluega mo le faatauina atu i fafo ma suiga i geopolitics e mafai ona taitai atu ai i se sapalai le mautonu o oloa faaulufale mai, ua popole Beijing e manaomia e Saina ona sola ese mai le mailei maualalo tupe maua e ala i le atiaeina o pisinisi maualuluga tau.

Mo nisi o oloa, e manatu e mafai e Saina ona siitia mai le avea o se kamupani tele oloa faaulufale mai i fafo i fafo, ma faapea ona siitia ai tupe maua mai fafo.Na vave ona tupu lenei mea i faʻamaʻi terephthalic acid (PTA) ma polyethylene terephthalate (PET) resins.

O le PP e foliga mai o le sui manino lea mo le ola atoatoa, sili atu nai lo le polyethylene (PE), aua e mafai ona e faia le propylene feedstock i le tele o auala taugofie, ae o le faia o le ethylene e te manaʻomia le faʻaaluina o piliona o tala e fausia ai le ausa. iunite.

O faʻamaumauga a le Ofisa o Tiute a Saina a le PP mo Ianuari-Me 2022 (vaevae i le 5 ma faʻateleina i le 12) o loʻo fautua mai ai o le tausaga atoa o oloa auina atu i fafo a Saina e mafai ona siitia i le 1.7m i le 2022. E aunoa ma se faʻalauteleina o gafatia fuafuaina mo Sigapoa i lenei tausaga, e mafai e Saina ona luʻitauina. o le atunuu o le lona tolu sili ona faatau atu i fafo i Asia ma Sasaʻe Tutotonu.

Masalo o le tausaga atoa o oloa auina atu i fafo a Saina mo le 2022 e mafai ona maualuga atu nai lo le 1.7 miliona tone, ona o oloa auina atu i fafo na siitia mai le 143,390 tone i le 218,410 tone ia Mati ma Aperila o le 2022. , o oloa auina atu i fafo na maualuga ia Aperila ona pa'ū lea mo le tele o vaega o totoe o le tausaga.

O lenei tausaga atonu e ese, e ui i lea, ona o le manaoga i le lotoifale na matua vaivai lava ia Me, e pei ona taʻu mai e le siata fou o loʻo i lalo.E foliga mai o le a tatou vaaia le faʻaauauina o masina taʻitasi le faʻatupulaia o oloa auina atu i fafo mo le 2022. Sei ou faʻamatalaina pe aisea.

Mai Ianuari 2022 e oʻo ia Mati 2022, toe faʻavae i tausaga taʻitasi (vaevae i le 3 ma faʻateleina i le 12), o le taumafa a Saina e foliga mai e faʻatupulaia i le 4 pasene mo le tausaga atoa.Ona ia Ianuari-Aperila, o faʻamaumauga na faʻaalia ai le tuputupu ae mafolafola, ma o lea ua faʻaalia ai le 1% pa'ū ia Ianuari-Me.

E pei lava o taimi uma, o le siata o loʻo i luga e tuʻuina atu ia te oe ni faʻaaliga se tolu mo le manaʻoga atoa i le 2022.

Fa'aaliga 1 o le taunuuga sili lea o le 2% fa'atupulaia

Fa'aaliga 2 (fa'avae ile Ianuari-Me fa'amaumauga) e le lelei 1%

Fa'aaliga 3 e to'ese le 4%.

E pei ona ou talanoaina i laʻu pou i le aso 22 o Iuni, o le a le mea o le a fesoasoani tatou te malamalama ai i le mea moni o loʻo tupu i le tamaoaiga o le mea lea e sosoo ai i le eseesega o tau i le va o le polypropylene (PP) ma le polyethylene (PE) i luga o le naphtha i Saina.

Se'ia o'o i le vaiaso fa'ai'u i le aso 17 Iuni o le tausaga nei, o le PP ma le PE o lo'o tumau pea i lo latou tulaga maualalo talu mai le taimi na amata ai la matou iloiloga o tau ia Novema 2002. O le salalau i le va o le tau o vaila'au ma polymers ma mea'ai ua leva ona avea ma se tasi o fua sili ona lelei. malosi i soo se pisinisi.

E matua fefiloi fa'amaumauga o le tamaoaiga o Saina.E faʻalagolago tele pe mafai e Saina ona faʻaauau pea ona faʻamalieina ana faiga faʻatapulaʻa loka, o lona auala e faʻaumatia ai aʻafiaga fou o le siama.

Afai e leaga le tamaoaiga, aua neʻi manatu o le amataga o le PP o le a tumau i tulaga maualalo e vaʻaia mai ia Ianuari ia Me.O la matou iloiloga o le gaosiga i le lotoifale o loʻo faʻaalia ai le 2022 atoa o le faʻaogaina o le fua faatatau naʻo le 78 pasene, faʻatusatusa i le matou faʻatatau o le 82 pasene mo lenei tausaga.

O falegaosi Saina ua faʻaitiitia tului i se taumafaiga e toe faʻafoʻisia tupe mama i Northeast Asia PP gaosi faʻavae i luga o le naphtha ma propane dehydrogenation, ma e itiiti se manuia i le taimi nei.Masalo o nisi o le 4.7 mtPA o le PP fou e sau i luga ole laiga i lenei tausaga o le a tuai.

Ae o le vaivai o le yuan e faasaga i le tala e mafai ona faaosofia ai le tele o oloa auina atu i fafo e ala i le siitia o tau o galuega ma tatalaina falegaosimea fou i le taimi faatulagaina.E taua foi le matauina o le tele o le gafatia fou a Saina o loʻo i le tulaga o le lalolagi, faʻatagaina avanoa i mea faʻatauvaʻa tau.

Matamata i le yuan e faasaga i le tala, lea ua paʻu i le taimi nei i le 2022. Mataʻituina le eseesega i le va o Saina ma fafo PP tau ona o le eseesega o le a avea ma isi faʻauluuluga tele o fefaʻatauaiga a Saina mo le tausaga atoa.

 


Taimi meli: Au-03-2022