itulau_ulu_gb

tala fou

2021 PE Tulaga Alamanuia ma su'esu'ega mana'oga

O le HDPE o loʻo i ai uiga sili ona lelei o le malosi lelei, malosi lelei, faʻamalosi lelei, ma le faʻamaʻiina o le corrosion, le susu ma le susu-faʻamaonia, vevela ma le malulu, o lea e iai mea taua i le faʻafefe, tui tui ma paipa.Faʻatasi ai ma le faʻavaeina o faiga faʻapisinisi e pei o le palasitika nai lo le sila, palasitika nai lo le fafie, HDPE o se mea maualuga polyethylene o le a faʻavavevaveina le suia o mea masani i le lumanaʻi.I le avea ai ma mea autu o faʻatoʻaga ma faʻapipiʻiina ata tifaga, LDPE e maualalo ifo i le LLDPE i le malosi faʻainisinia, faʻamalama vevela ma le faʻaogaina o le susu, ma le faʻafefe.O le mea lea, o le manaʻoga maketi o le LLDPE ua faʻatupulaia vave i tausaga talu ai nei, faʻasolosolo malie le foloina o sea maketi o le LDPE.

 

1. Polyethylene (PE) filifili alamanuia

 

O le polyethylene o se tasi lea o resini gaosia tetele e lima, ae o le tele foi o le gaosiga gafatia o resini gaosia i totonu o le atunuu, o loʻo faʻaulufaleina mai le tele o ituaiga.Ona o le polyethylene o loʻo i luga o le ethylene, o le gaosiga e faʻavae i luga o le auala naphtha, ma e tutusa le tupe maua.

 

O le tele o faʻaoga pito i lalo ole polyethylene o le ata tifaga, lea e tusa ma le 54% o le aofaʻi o le manaʻoga mo polyethylene i le 2020. E le gata i lea, o meafaigaluega tubular na maua mo le 12%, o pusa gaogao e tusa ma le 12%, tui tui e 11%, ma uaea. ata tusi e tusa ma le 4%.

 

2. Tulaga i le taimi nei o le polyethylene (PE) alamanuia

 

I tausaga talu ai nei, ua faʻateleina le gaosiga o le polyethylene a le atunuʻu i lea tausaga ma lea tausaga.E oo atu i le 2021, o le gaosiga o le polyethylene a le atunuu e tusa ma le 25,746,300 tone, i luga 11.8% tausaga i lea tausaga.

 

I tulaga o le gaosiga, talu mai le 2018, o le gaosiga o le polyethylene a Saina ua faʻatupulaia pea.I le 2018, o le gaosiga o le polyethylene a Saina e tusa ma le 16.26 miliona tone, ma oʻo atu i le 22.72 miliona tone i le 2021, faʻatasi ai ma le fua faatatau o le tuputupu aʻe faʻaletausaga o le 11.8% i le vaitaimi.

 

Mai le 2015 i le 2020, o le faʻaaogaina o le polyethylene i Saina na faasolosolo malie ona faʻatupulaia, ma i le 2021, o le faʻaaogaina o le polyethylene i Saina na faʻaititia i le 37.365,000 tone, o le faʻaitiitia o le 3.2% i lea tausaga ma lea tausaga.E mafua ona o le aʻafiaga o faʻamaʻi ma le faʻatonutonuina lua o le faʻaaogaina o le malosi, o nisi fale gaosi oloa i lalo ua taofia pe faʻaititia le gaosiga.Faatasi ai ma le faʻaleleia o le ola tutoatasi, o le a faʻaitiitia le faʻalagolago i oloa mai fafo o le PE.I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le faʻamaʻi ma le faʻatupulaia o le tamaoaiga i totonu o le atunuʻu, o le a faʻaauau pea ona faʻateleina le manaʻoga mo PE.

 

E tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu, mai ia Ianuari ia Fepuari 2022, o le aofaʻi o faʻaulufale mai o le polyethylene e tusa ma le 2,217,900 tone, 13.46% itiiti ifo nai lo le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.O lo tatou atunuu o le polyethylene o loʻo faʻaulufaleina mai le aofaʻi sili ona tele mai Saudi Arabia, o le aofaʻi o faʻaulufale mai e 475,900 tone, faʻamaumauga mo le 21.46%;O le lona lua o Iran, faʻatasi ai ma le aofaʻi o faʻaulufaleina mai o le 328,300 tone, e tusa ma le 14.80%;O le lona tolu o le United Arab Emirates, faatasi ai ma le aofaʻi o oloa mai fafo o le 299,600 tone, e tusa ma le 13.51%.

 

I le tulaga o oloa auina atu i fafo, mai ia Ianuari ia Fepuari 2022, o le polyethylene i Saina na faʻaulufaleina mai na faʻaalia le paʻu, ae i se faʻatusatusaga, o le faʻatau atu i fafo na siʻitia malosi.E tusa ma le 53,100 tone o le polyethylene na auina atu i fafo ia Ianuari-Fepuari 2022, i luga 29.76% mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.Aemaise lava, LDPE auina atu i fafo e uiga i 22,100 tone, HDPE auina atu i fafo e uiga i 25,400 tone, ma LLDPE auina atu i fafo e uiga i 50,600 tone.

 

3. Fa'afitauli fa'apitoa ole alamanuia polyethylene (PE).

 

I le taimi nei, o le atinaʻeina o tekonolosi polyethylene i Saina o loʻo i ai faʻafitauli nei:

 

(1) Leai o tekinolosi gaosiga polyethylene sili atu.I Saina, na'o Fushun Ethylene Chemical plant fa'aaogaina Sclairtech process technology e gaosia ai octene 1 copolymerization oloa, ma na'o Shanghai Jinshan Petrochemical Company ei ai Borealis Bostar North Star supercritical polymerization process technology.Fa'atekonolosi fa'agasologa ole soli ole Dow Chemical Co., LTD e le'i fa'alauiloaina i Saina.

 

(2) O le le lava o le α-olefin copolymerization o polyethylene mata ma tekinolosi, ua pulea e Saina le copolymerization o le 1-butene ma le 1-hexene e saunia polyethylene, i le 1-octene, decene, 4-methyl-1-pentene ma o lo'o avanoa pea isi gaosiga fa'apisinisi α-olefin.

 

(3) O le tau maualuga o le gaosiga o meafaitino a le EVA, o nai oloa e maualuga le VA, ma sina taumafaiga itiiti i le atinaʻeina o ata tifaga ma le vevela vevela.


Taimi meli: Aukuso-17-2022